Uncategorized

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković: Imamo problema, ali ćemo dati sve od sebe

Tumbaković je kazao kako njegova reprezentacija nije u kompletnom sastavu, ali da ih to prati iz godine u godinu po završetku takmičarske sezone.

“Mnogi igrači su operisani u ovom momentu tako da budu što spremniji za narednu sezonu u svojim klubovima, a mi se spremamo za septembar i Ligu nacija. Neki klubovi nisu pustili svoje igrače, ali smo mi doveli našu ekipu, mlade igrače koji su dugo vremena skautirani i sigurno je da Crna Gora od njih očekuje da budu standardni igrači. Što se tiče ambicija, one su vezane za naše motive i ciljeve koji su bazirani na okupljanje tima”, kazao je Tumbaković.

Dodao je kako će nakon utakmice s Bosnom i Hercegovinom odigrati i prijateljski susret sa selekcijom Slovenije, a prijateljske utakmice smatra odličnom prilikom da provjeri formu igrača te da kroz trenažni proces urade stvari koje su važne na bitne utakmice.

“Ne bih bio iskren kada bih rekao da nam rezultat nije bitan. Sigurno je da ćemo se truditi da ostvarimo i dobar rezultat u Zenici. Sastave nikada nisam otkrivao, možda vam otkrije neko od mojih pomoćnika, ali imamo dosta nepoznanica. Moji igrači su odabrani na osnovu pozvanih igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pogledali smo susrete koje je Bosna i Hercegovine odigrala u martu, vjerovatno i Robi ima nekih problema, ali ne sumnjam da će dobro odigrati”, dodao je Tumbaković.

Nakon konferencije za novinare na stadionu Bilino Polje selekcija Crne Gore je odradila i službeni trening pred sutrašnju utakmicu u sklopu koje će biti upriličen i oproštaj trojice bh. reprezentativaca.

Prikazi vise

Preporucene vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close