Showbiz

ABC otkazao “Roseanne” zbog rasističke uvrede

Televizijska mreža ABC, u vlasništvu Walt Disney Co., otkazala je u utorak popularni humoristični show “Roseanne” nakon što je zvijezda te komedije Roseanne Barr bivšu dužnosnicu u administraciji Baracka Obame usporedila s majmunom.

“Izjava Roseanne na Twitteru je odvratna, neukusna i nedosljedna s našim vrijednostima, pa smo odlučili otkazati show”, rekao je Channing Dungey, predsjednik ABC Entertainmenta.

Roseanne je na Twitteru napisala da je bivša Obamina savjetnica Valerie Jarret ekvivalent islamističkom političkom pokretu “muslimansko bratstvo i planet majmuna su imali dijete”, no poslije se ta 65-godišnja glumica ispričala “zbog loše šale” na račun Jarret.

Valerie Jarret je crnkinja rođena u Iranu od američkih roditelja.

“Roseanne” je bio najveći hit ABC-a u sezoni 2017-2018. Prosječno je taj show gledalo 18,7 milijuna ljudi, odmah iza CBS-ove serije “Teorija velikog praska”.

Originalni show “Roseanne” se prikazivao od 1988. do 1997., a u središtu radnje su bili članovi obitelji Conner, s pretilim roditeljima koji se teško probijaju kroz život. Show je bio hvaljen zbog realističnog prikaza života radničke klase.

 

Prikazi vise

Preporucene vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close